Teater

Teater

 

Kika in och se vad som är på gång!

Här finns Barnteaterföreställningar, kurser i teater för barn och clownkurser. Vi tar teatern och musiken till er, inne eller ute.

 

Teater lockar fram kreativiteten, rörelsen och rösten. Tänk att få berätta en historia och pröva på hur det är att vara clown, eller härma ett djur - hur rör det sig, hur låter det?

 

Det händer mycket i Barnteaterhuset.Vi som byggt upp det här huset heter Therese Wernersson och Oscar Juhlin och vi är skådespelare och teaterpedagoger. Vi blandar teater och sång och öppnar på dörren till teaterns hus.

 

Föreställningar 2017-2018

I sommar spelar vi föreställningen "Gustava och Tex går till kungen" baserad på den underbara boken. Vi finns bland annat på Barnteaterveckan i Leksand i juli 2018.

 

GUSTAVA OCH TEX går till kungen

I vår barnteaterföreställning om Gustava och Tex där blandar vi både dockspel och skådespel. Här får ni möta Strutsen Gustava, haren Tex och många av figurerna ur Martin Widmark, Lana Brunell och Sara Sheppards berättelse. Läs gärna deras underbara barnbok som ni ser på bilden här till vänster, där kan ni också lyssna på musik. Svängiga sånger, tokroliga djur och ett besök hos kungen ingår förstås.

 

Längd: ca 45 minuter

Ålder: ca 3-8 år

Medverkande: Oscar Juhlin och Therese Wernersson

 

 

 

HILDA OCH HAVET - ett undervattensäventyr

 

Den lilla bläckfisken Hilda föds långt nere på havets botten. Vem är hon? Och var kommer hon ifrån? Tillsammans med havssköldpaddan Hector möter hon både små och stora havsdjur. I havet lurar många faror och Hilda måste snart våga ge sig ut på en lång resa.

 

Interaktiv dockteater för barn från ca 3 år med nyskriven musik. Tillsammans med barnen dyker vi ner under ytan och träffar många spännande varelser. Ett äventyr där vi tar men en liten del av havet till er.

 

 

 

DJUNGELÄVENTYRET- Orangutangernas dal

 

Långt inne i djungeln bor orangutangen Ofelia tillsammans med sin mamma. En dag kommer den stora skogsbranden och de måste fly.

På sin färd genom djungeln får Ofelia hjälp av många snälla och tokiga djur. Hur ska hon och de

andra djuren hitta en säker plats när farorna lurar överallt?

 

En interaktiv docktteaterföreställning som tar er med in i djungeln. I Djungeläventyret blandas dockteater med musik och publiken får lära sig spännande fakta om olika djur.

 

 

Tidigare föreställningar: HIPP HIPP HURRA!

Den lilla musen Rockefort fyller år och hon tar er med på en musikalisk resa där ni får träffa hennes underbara Disneyvänner.

Möt de coola vildkatterna som spelar jazz och mössen som hjälper Askungen att sy färdigt sin klänning. Djungelbjörnen Baloo lär människovalpen Mowgli att vara nöjd med livet och apkungen Lui gör allt för att bli en människa. På Afrikas savann kan inte Simba vänta på att bli Lejonkung och vårtsvinet Pumba berättar om en problemfri filosofi. De svängigaste sångerna ur Djungelboken, Lejonkungen och Aristocats mm blandas i en föreställning fylld av musik, teater och dans.

 

Längd: ca 40 minuter

Med: Oscar Juhlin, Therese Wernersson, Gisela Grerup och Sanna Rogberg

 

Kurser

Här får man utforska teaterns olika redskap och prova hur det är att använda sig av kostym och smink. Vad händer egentligen när man sätter på sig en stor röd näsa? Eller mjuka lurviga vantar? Genom fantasin och leken stimulerar vi barns skaparkraft och nyfikenhet. Här kan du ladda ner och tittta på vår broschyr här, där vi har samlat information om oss och våra kurser.

 

 

 

 

 

 

 

 

info@barnteaterhuset.se

webbkreativ.se 2012 © Copyright